Brande Taekwondo Klub
Elmeallé 2B

7330 Brande

Tlf. : 3112 1344
Del på: 

Taekwondo kort fortalt

Taekwondo er en kampkunst som stammer fra Korea. Taekwondo betyder frit oversat; fod (Tae), næve (Kwon), system (Do). Ud fra disse tre ord kan man forklare essensen i sporten nærmere. Det vigtigste ord er i denne forbindelse Do.

Som sport har Taekwondo stor træningsmæssig værdi. Hele kroppen trænes effektivt. Især smidighed er et vigtigt element, hvorfor der i Taekwondo gøres ekstra meget ud af opvarmningen. Ved at træne Taekwondo tilegner man sig:

Disciplin, respekt, tålmodighed, koncentration, målrettethed, psykisk balance, smidighed, styrke, hurtighed, balance, koordination, præcision, udholdenhed, kondition og mere til.

Taekwondo er altså andet end spark og slag, det er effektiv træning af hele kroppen.

Samlet kan Taekwondo fortolkes som våbenløs selvforsvar ved brug af blokeringer, slag og spark i en rækkefølge, der hurtigt og effektivt tilintetgør en given modstander.

 

Sådan kommer man i gang

Kunne du tænke dig at starte med at dyrke Taekwondo, kan du møde op til træning mandag eller onsdag kl. 18. Du behøver ikke andet end noget træningstøj og en drikkedunk.

Hos os bukker man altid inden man på bare fødder går ind i Dojang og når man går ud.

Du har lov til at træne med den første måned gratis for at se om det er noget for dig.

Vi har medlemmer fra Brande og omegn, så måske kan du få kørelejlighed eller selv tilbyde at være med i en kørselsordning.

Dine forældre må bruge klubbens træningsfaciliteter i kælderen under pigernes gymnastiksal, hvis det ikke er optaget af kampholdet og er låst op - det er der som regel.

 

 

Infobox 1: 

Klubbens værdigrundlag:

I Brande Taekwondo Klub er der plads til alle som vil bidrage og behandle hinanden med respekt. Behandle klubbens ejendom som sin egen - gerne bedre.